african safari club

Discussie in 'Kenia' gestart door jan.bak1, 17 apr 2007.

 1. jan.bak1

  jan.bak1 New Member

  Lid geworden:
  26 apr 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  heeft iemand ervaring met de african safari club,het reisburo is niet aangesloten bij de anvr.
  twee weken kenia plus een safari van 3 dagen naar de kilimanjaro voor 1225 € vol pension.
  is dit goedkoop of duur het reis buro heet zon en zee
  gr jan
   
 2. hannekefrijling

  hannekefrijling New Member

  Lid geworden:
  11 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Jan,

  African Safariclub is een zwitserse reisorganisatie met vliegtuig, hotels en safaris die ze zelf organiseren. Er zit een (rijke) zwitser op als eigenaar, maar die doet nog weinig met zijn resort. De managers regelen de boel nu. Er zijn verschillende hotels binnen het resort, met verschillende prijsklasses.
  Veel klachten gehoord, iemand noemde het zelfs african slafe club.
  Wij vinden het in ieder geval geen 4 sterren waard, omdat het eten slecht en koud was, de bedden keihard en klein, airco waar je 100 euro p/p voor betaald, maakt veel herrie, maar elke nacht om hetzelfde tijdstip wordt hij uitgeschakeld, waardoor je wakker wordt, slechte douche met koud-lauw water, veel schimmel aan de muren. Wij zijn er met lage verwachtingen naar toe gegaan, maar realistisch gezien, mag er best een ster vanaf.
  Is de prijs voor 1 of voor 2 personen?
  Voor 2 personen met 3 dagen safari is het niet duur in ieder geval!
  Het reisburo zon en zee werkt samen met reisburo Dusseldorf direct, waardoor je vanuit Duitsland, Frankfurt gaat vliegen. Zit de treinreis ook inbegrepen in de prijs?
  Let wel dat volpension het drinken of andere extra's niet inbegrepen zijn.
  Op het strand zijn beachboys om safaris te boeken, maar niet iedereen is te vertrouwen. Let op een jongeman met oranje tanden, hij heet Suleyman, hij heeft ongeldige papieren en is niet aangesloten bij de North Coast tours. Iedereen kent hem, ook de organisatie en de politie, maar er gebeurt weinig met de man, vanwege corruptie.
  John, daarentegen is een goede operator en werkt met chauffeur en gids Pappa. Ook Emanuel van de houtsnijwerken kun je goed zaken doen.
  Wil je meer horen of zijn er nog vragen, mag je me best mailen!
   
 3. r.vd.meer64@quicknet.nl

  Lid geworden:
  12 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo,
  ik ga ook met man en kinderen met deze organisatie mee maar baal best nadat ik dit soort dingen hoor. ik ga naar shanzu beach. is deze ook zo slecht?? en is er iets te doen voor kinderen?
   
 4. hannekefrijling

  hannekefrijling New Member

  Lid geworden:
  11 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Karin,

  Wat ik al zei verschillende hotels in 1 resort met verschillende prijsklasse.
  Het ziet er redelijk hetzelfde uit. Reken niet op luxe, dat is er niet te vinden.
  Er zijn verschillende zwembaden en in de avond is er een programma voor jong en oud.
  Overdag is er ook een animatieteam, wat die precies doen voor de kinderen dat weet ik niet.
   
 5. joris_de_mol

  joris_de_mol New Member

  Lid geworden:
  24 jul 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij hebben nog niet geboekt, maar willen wel graag? Ook shanzu beach, alles ziet er op de websites toch goed uit, of zijn die foto's dan zo'n groot bedrog? We zouden willen gaan de 2e en 3e week van september? Is het een echte afrader als we nog niet geboekt hebben of hebt u er een slechte ervaring ermee en hebt u ook al positieve dingen gehoord? Alvast bedankt... groetjes Wendy (belgium)
   
 6. hannekefrijling

  hannekefrijling New Member

  Lid geworden:
  11 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Het resort werd wel opgeknapt toen wij er waren. Dat was in mei.
  Maar wij vonden het in ieder geval een ster minder waard.
  Het hotel ernaast, hotel Serena zag er veel beter en knusser uit.
  Kenia zelf is een fantastisch land.
  Wij vonden het niet erg, maar dit is wel onze ervaring en wat we van andere gasten hebben gehoord.
   
 7. n.broere

  n.broere New Member

  Lid geworden:
  2 aug 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo,

  Mijn zoon van 12 jaar en ik zijn op 15-07-07 via reisburo Dusseldorf Direkt (internet) op vakantie geweest naar hotel Shanzu Beach Resort. Alles wat super, perfekte prijs/kwaliteitverhouding Euro 799 p.p. incl.
  3 dagen safari Kilmana. Enige nadeel was dat de leeuwen gekooid waren, voor de rest heel veel wilde dieren gezien, de lodge en het eten was prima, de bus comfortabel, de vlucht
  van 1 uur, max. 20 personen, goed.
  Het hotel was super, veel animatie (beach+ vollybal, aquaarobic, swahililessen. Ook was het hotel strategisch het best gelegen, dichtbij de nachtclub waar de shows werden gehouden (let op Euro 3 per persoon per show), dichtbij het strand. Ook waren er per
  hotel wel 2 grote zwembaden. Hotel Shanzu Beach deelde de receptie met Paradise Beach en had totaal 4 immens grote zwembaden waarvan
  1 met zwemmersbar. Overal had je barretjes en
  winkeltjes.
  Tips:
  in de winkelstraat van Shanzu kun je veel goedkoper shoppen, eten en drinken.
  Koop de eerste dagen niets tot je bewust bent
  van de prijzen, vooral vh houtsnijwerk.
  De tours van de beachboys zijn te vertrouwen,
  de Red Elephant safari met 1 overnachting, =
  een bussafari, is zeer aan te raden, je ziet
  oa leeuwen! Euro 120 per persoon.
  Af te raden is de Mombasa tour, Mombasa is een
  stinkstad.
  Zorg voor niet al te veel bagae, op de terug
  reis moet je bij overschrijding Euro 7,50 per
  kilo bij betalen, en ze wegen echt alles incl.
  handbagage.
  Al met al een fantastische reis en een uit-
  stekende prijs/kwaliteitverhouding.
   
 8. jf050

  jf050 New Member

  Lid geworden:
  27 mrt 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  African Safari Club

  Coral-Palm Beach Hotel,
  is een hotel van de African Safari Club (A-S-C) gelegen aan Shanzu Beach even ten noorden van Mobasa. Op het complex van de A-S-C zijn nog een aantal hotels gevestigd. De hotels zijn opzich prima maar dan houd het ook op. 5 zwembaden, tennisbaan, volleybalvelden, nacht clubs, casino enz. De kamers zijn redelijk schoon, het eten is redelijk, het personeel is vriendelijk in het begin van de vakantie. Als de vakantie vordert wordt het personeel minder vriendelijk. En als je vakantie bijna is afgelopen schooien ze om alles wat ze maar kunnen verzinnen. Aan het einde van mijn vakantie kwam de schoonmaker van de kamer met een lijstje van spullen die hij wel van mij wilde hebben zoals mijn scheerapparaat of mijn Au de Toilette.
  Op het complex zit je eigenlijk opgesloten (lees: een open inrichting) Op het hotel complex ben je van de buiten wereld afgesloten, en mag je je Euro's besteden aan de A-S-C. En ik kan je verzekeren ze doen er alles aan om je portemonnee zo snel mogelijk leeg te trekken. Alles wat je koopt is schrikbarend duur en zeker na keniaanse begrippen. Een taxi van de A-S-C is 3 keer zo duur als een plaatselijke taxi. Een biertje(Tusker) in het hotel € 2.20 in het dorp Shanzu Village € 0.35 of in de disco's buiten het hotel € 0.70 tot € 1.00
  Geld wisselen kan ook in de hotels van A-S-C maar er is een one way constructie Euro naar Keniaase Shilling, maar niet andersom, dus terug wisselen is er niet bij. Je kunt het beste met de plaatselijke taxi naar de Barclay's bank gaan pinnen, en dan tevens boodschappen doen in de supermarkt net buiten het complex. koop je een bus Pringless in het hotel betaal je € 7.00 in de supermarkt mag je die zelfde bus voor € 2.75 meenemen.

  Wil een safari boeken doe dat dan zeker niet in de hotels van A-S-C. Deze zijn zeer duur en er komen vele kosten over heen zoals de entree voor de parken en die liegen er niet om. En ook bij deze safari's zit je mat handen en voeten vast aan de A-S-C. Ze hebben een eigen vliegveldje, vliegtuigen,lodge's, en een eigen wild park met een hoge entree prijs. Maar boek bij de plaatselijke tours operators, zoals je die kunt vinden op het strand of in het winkelcentrumpje net buiten de hotel poort. Je moet wel eerst goed weten welke safari je wilt doen en dan nog een goede prijs afspreken maar dat is niet zo moeilijk.

  In de hotels heb je een A-S-C member-card en alles wat je koopt betaal je later via je rekening. Ook een mooi en lach wekkend systeem omdat bij elke aankoop een hoop administratie komt bij kijken. Check je rekening eens per week omdat hij vaak niet klopt. Alles moet je betalen een ligstoel bij een van de zwembaden/strand, het eitje bij het ontbijt enz. In sommige kamers kun je ook een airco huren voor nog net geen € 100 per week, maar s'nachts gaat de airco uit. En een kluis kost € 3.50 per dag lijkt leuk en handig maar alle sleutels zijn het zelfde van alle kluisjes op het complex. Bij de A-S-C is een regel en die luid "alleen de zon krijg je gratis"


  Op de vertrekdag wordt het feest echt kompleet als je op het vliegveld aankomt. Meestal zijn de koffers er nog niet en moet je wachten en zie je met lede ogen aan hoe de rijen toeristen die willen vertrekken eindeloos lang wordt. Als de koffers arriveren begint de party. Bij binnenkost krijg je de eerst security check die lijkt indrukwekkend maar stelt niks voor. Vervolgens ga je in checken bij de balie van African, Safari, Airways (ook A-S-C) de koffers worden gewogen en nu komt de truck. De medewerker zwaait met labels voor de hand bagage, attent denk je dan nog altijd handig een label aan je hand bagage. Maar onder tussen wordt je hand bagage gewogen. En dan wordt je verteld dat je over gewicht hebt. En dat je bij moet betalen € 7.50 per kg. Voor economy incl handbagage mag je max 23 kg hebben, voor First class max 33 kg incl hand bagage. En de houten souvenirs wegen erin kan ik je vertellen. Nadat je alles hebt betaald ga je met de roltrap naar boven, als je al niet op de roltrap vast loopt. Nu begint de echte security check. En die is super streng nu gaat je hand bagage echt uit geplozen worden. En alles word bekeken, let dus goed op wat je meeneemt in je handbagage. Nu komen de flessen water voor de dag die een paar uur ervoor zijn mee gewogen en dus afgerekend a € 7.50 per kilo. Nu kun je denken dat mag op schiphol toch ook niet maar dat hebben ze dus niet gezegd bij de eerst security check. En na de pascontrole mag je eindelijk het land echt verlaten met een geplunderde portemonnee door de A-S-C. Dat je nog geen vertrek belasting heffen is mij een raadsel, maar lang zal dat ook wel niet duren.

  Maar als je echt goedkoop naar Kenia wilt kun je best een vakantie boeken via de A-S-C, maar let dan wel goed op wat je doet. Ik ben voor € 599,- per persoon 2 weken naar Kenia geweest en een mooie safari 4 dagen Tsavo oost en Amboseli (Kilimanjaro) geboekt € 225,- bij een plaatselijke agent. Boek je in Nederland bv bij Arke, Fox enz ben je zeker zonder de park fee's € 2500 kwijt op deze marnier nog niet de helft. Ik heb geboekt via www.ltur.nl en het was in het hoogseizoen (jul/aug-2007).
   
 9. lauracorsi226

  lauracorsi226 New Member

  Lid geworden:
  31 aug 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  dus...,
  ik ben het volledig eens met
  fortal boy!

  wij zijn net terug uit kenia en hebben gelogeerd in het shanzu beach hotel. inderdaad goedkoop bij vertrek...
  persoonlijk vonden wij de kamers beneden alle peil. vuile grauwe lakens, vuile oude kamers, oude vuile douches...niet één keer hebben we een emmer zeepsop gezien...de kamers werden enkel een beetje uitgeborsteld en de handdoeken werden niet vervangen maar gewoon te drogen gelegd en even later terug op uw rekje gehangen!!!
  van stof afnemen is absoluut geen sprake. zelf hielden wij steevast onze slippers aan om te douchen en letten we erop dat ons lichaam zéker niet tegen de vuile douchegordijn of muren kwam.
  werkelijk schandalig is ook het restaurant waar wel 100 dikke katten de scepter zwaaien...overal zitten ze...bha!!! we hebben er ons vreselijk om geergerd, zo vies...gevolg was dat we enkel s morgens in t hotel aten en de rest van de maaltijden buiten het hotel wel vonden.

  voor het personeel ter plaatse is ASC een waar militair kamp...nog schandaliger is het feitdat ASC ook de hotelgasten op dezelfde manier wil dirigeren...als je je laat doen (zoals de meesten toch) loop je netjes in t gareeltje daar waar ze je hebben willen...

  het slot van de kluis op onze kamer bleek stuk te zijn. nadat we 4x vriendelijk gevraagd hadden om deze te herstellen bleek dat wij de volledige herstelling zelf moesten bekostigen en dit zonder enige tegenspraak....één grote discussie en een paar uur later was hetdan toch opgelost. zolas dit voorbeeldje zijn er wel 100....

  wel nog kenia...nooit meer ASC
   
 10. hannekefrijling

  hannekefrijling New Member

  Lid geworden:
  11 jun 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Even ter informatie:
  De katten, zeker geen 100, lopen daar met een doel, ze houden nl. de slangen bij het resort weg.
  De katten kwamen wel bij de restaurant, maar niet op de tafels. Je mag ze niet voeren, bedelen doen ze wel, maar als je ze negeert dan zijn ze zo bij je weg.
  Daarnaast is er nog een grote groep meerkatten, maar dat zijn apen!!
  Deze komen ook in het restaurant en op de tafels, om de suikerpotjes mee te pikken.
  Wij hebben ons er absoluut niet aan gestoord.

   
 11. h.coolen11

  h.coolen11 New Member

  Lid geworden:
  28 nov 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  drie maal shit:
  OP 4 november zijn wij met ASC naar kenia gegaan.
  Omdat ik na mijn boeking (de tijd was kort) op div. sites heb gekeken was mijn verwachting naar het nulpunt gedaald.
  Echter eerste shit: in het vliegtuig wat volgens schema vertrok moest ik in de Clubclass zitten i.p.v. econ. dus ruim.
  Tweede shit: We krijgen een kamer met zeezicht i.p.v palmentuin. Helaas werkt de airco niet voldoende dus toch een minpunt,
  Derde shit: we overbruggen de tochten naar de verschillende parken met het vliegtuig i.p.v. met de beloofde bus.
  De safari was 8 dagen genieten, maar wel vermoeiend.
  Na terugkomst in het hotel wel een kamer met palmen uitzicht maar een perfecte airco.
  Reacties op negatieve berichten:
  Prijzen: Vergeleken met de inlandse prijzen inderdaad hoog, maar waar krijg je in Nederland een halve liter bier voor € 2.20 of een glas wijn voor € 2.30.
  Katten en apen: Ja de zijn er maar je bent in afrika, negeren en je hebt er geen last van.
  Personeel: Vriendelijk en natuurlijk blij met een fooi.
  Eten: Voldoende keuze en goede kwaliteit.
  Kamers: redelijk geen 4 sterren maar 4 schilden.
  Kortom wij hebben 14 dagen genoten en gaan als we weer naar kenia gaan zeker met ASC gezien de prijs / kwaliteit verhouding.

   
 12. Sjeng

  Sjeng New Member

  Lid geworden:
  8 jan 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij zijn 30 december 2007 terug gekomen via Dusseldorf vanuit Kenya, African Safari Club.
  Wij reizen veel, maar wat in dit complex gebeurt, lijkt meer op een KAMP dan een Club.
  DE vorige schrijfster gaf al aan, dat de zon alleen gratis is, nu dat klopt helemaal.
  Het begon al bij het inchecken, waar mijn vrouw 7 rijen achter me kwam te zitten. Dit moesten wij in het vliegtuig maar oplossen, wat na wat moeite gelukt is. Het complex waar je in Mombasa beland is een veel te groot sfeerloos gebeuren [ook tijdens de kerstdagen], waarbij je beslist niet het Kenia gevoel krijgt. Buiten schitterend aangelegt, maar de hotelkamers verdienen nog geen twee sterren, [knopen vielen van de kranen, stoelen met de stukken eraf gerot en om instorten te voorkomen, met uitstekende spijkers was deze vastgezet, zeep, schampoo en dergelijke, vergeet het maar. Dit is op zich nog niet zo erg, want luxe hotels heb je ook dichter bij huis, daar hoef je niet voor naar Kenya. Avond vermaak summier maar dan ook nog €7 toegang gaan vragen, dus niets te doen.
  De aapjes of katten eten geven €50 boeten betalen. Van buiten de bewaakte poort met controle, meegebrachte drinkwaren worden met 50% beboet. Een tafeltje met hetzelfde buffet, maar met stoffen servetje en kaarsje €2 per gebruik extra [over 14 dagen verblijf met 2 pers. €84 extra]. Gekocht water is zonder houdbaarheids datum, omdat deze aanwijsbaar, [kijk ook duitse side] opnieuw worden gevuld. Op Safari verhoogde prijzen, maar hetzelfde pakket wat dienstverlening betreft. Al bij al, raad ik iedereen die de sfeer van Afrika wil leren kennen dit grootschalige gebeuren af, [eigen vliegtuigen, cruiseboot, zeilboten, veel hotels en complete Safariparken] wij betaalde € 140,- toegang voor het park Kimana, terwijl de bevolking voor € 40,- zes lange dagen moet werken. Ook moet men gebruik maken van de taxi's op het terein [3 x duurder] want andere taxi's komen niet het complex op. Rokers kunnen beter de sigaretten buiten de poort kopen, 2 pakjes € 6,- en buiten de poort € 6,60 voor een slof. Wij hadden al geboekt en toen pas gekeken op deze webside, maar dit zal ons nooit meer gebeuren.
   
 13. wil hovius

  wil hovius New Member

  Lid geworden:
  4 mrt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste mensen,
  Vergeet niet welke prijs u betaalt voor een vlucht en overnachtingen, tenslotte.... alle waar naar zijn geld.
  Wij hebben terplaatse vele malen in de (bij het hotel behorende hotels gedineerd, inderdaad ja, gedineerd. Vele malen beter qua kwaliteit en kwantiteit.

  Een tip: boek extra (ik meen dat dit een pakket is) om zonder bijbetaling ter plaatse in de bijbehorende hotels te kunnen gaan eten. U wordt daar gratis met eigen vervoer (een open safari-bus) heengebracht en weer opgehaald.
  Beter is nog om niet in Coral-Palm te gaan want die zijn echt slecht qua accomodatie. Maar dat is de prijslokker. Op een camping heb je meer hygiene en luxe. Het was voor ons een vakantie om nooit te vergeten (in vele opzichten). Safari bij beach-boys geboekt, werkelijk fantastisch. Kan u eventueel adres gegevens en telefoonnummer van deze beachboy geven. Hierna nog een week gebruik van zijn diensten gemaakt (ipv taxi) diverse trips met hem gemaakt. Hij heeft ons naar overheerlijke luxe restaurants gebracht waar wij voor onze euro's in weelde baadden. Maar, let wel op, hij is goed voor ons geweest, en wij ook voor hem.
  Hij heeft zelfs onze was weggebracht (lokaal) die wij dus schoon en fris terugkregen voor redelijke betaling.
   
 14. cwillem3

  cwillem3 New Member

  Lid geworden:
  5 aug 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi allemaal,

  Wij zijn net terug van onze reis naar Kenia met African Safari club(Dolphin Hotel), hier onze mening:
  Als je een luxe vakantie wilt, dan moet je gewoon niet naar Afrika gaan of er een bedrag van 2500 ervoor willen betalen per persoon!
  Wij zijn 19dagen geweest voor 1280 euro pp en 129euro bijkomend voor entrees binnen parken, wij zijn dan ook wel 8dagen op safari geweest!

  Wij hebben eigenlijk geluk gehad, wij hadden geboekt in het Dolphin Hotel, maar éénmaal daar aangekomen werden we ontvangen in het Flamingo hotel, toen bleek dat we wel sliepen in het Dolphin hotel, maar alle maaltijden, zwemmen enz moesten doen in het flamingo hotel! Dit was voor ons een mooie meevaller want wij hadden op basis van de prijs toch voor Dolphin gekozen, Flamingo was 150euro pp duurder! Nu de Dolphin en de Flamingo liggen naast elkaar, en eigenlijk hadden wij pas na een week door dat het 2 hotels waren, de tuinen enz lopen gewoon in elkaar over dus...
  De zee is heel erg mooi daar, de stranden zijn wauw...alleen de beach boys verpesten het een beetje, een strandwandeling???vergeet het maar! Dan heb je 5 beach boys mee die je vanalles proberen te verkopen! Dit ligt NIET aan AFC, maar gewoon aan Afrika, die mensen zijn zo arm, dat moet je gewoon zien! Veel mensen vragen aan mij, zijn ze vriendelijk daar??? Dan moet ik zeggen, ja, maar altijd met bijbedoelingen,ze doen alles voor een fooi!

  Onze kamers waren inderdaad back to basic, zoals op de foto's eigenlijk, de mensen daar kennen ook niet al die poetsproducten die wij hier hebben, hun borstels zijn een paar aan één gemaakte takken, ze maaien het gras met een zeis, van die dingen zie je daar! Maar dat heeft zijn charmes, dat is Afrika!

  Dan moet ik nog een paar dingen ontkrachtigen, voor de airco hebben wij niet moeten bijbetalen, de airco valt ook niet uit om half 3 's nachts,tafelkleden en servetten heb ik niet moeten bijbetalen! Dit is misschien hotel afhankelijk, dat weet ik niet, maar in het Dolphin en Flamingo hotel is het zeker niet!

  Ja, de stoelen kosten 1,5euro per persoon, avondanimatie heb ik niet gezien, dus ik weet niet of je daar voor moet bijbetalen! Maar wij zaten dan ook in het begin van het toeristisch seizoen(24juni to 12juli), wij waren de eerste levering toeristen daar!

  Het eten is in buffetvorm (met mandjes boven het eten tegen de vliegen)! Op Safari krijg je een 4gangen-menu, maar als je iets niet lust, kun je gewoon de gang ervoor of erna opnieuw krijgen, zelfs in een groter volume!
  Je kan ook buiten het hotel gaan eten, voor 10 euro eet je je buikje rond met drank!
  Wat zeg ik over het eten??? Ja, het was goed, nu hun vlees smaakt heel anders dan hier, wij eten meer varken, zij eten de gnoe, het vlees tja, smaken verschillen! De vis is goed en zij hebben natuurlijk heel andere kruiden dan wij hier hé! Er was altijd wel iets wat ik luste, en in het Flamingo hotel, was er wok, dat was altijd wel goed, één of andere pasta met groentjes, dat kon je zelf samenstellen, en dan wokte ze dat voor je!

  Over de 8-dagen durende safari, eerst naar Masaï Mara, dat was gewoon geweldig, je rijdt met een jeep tot werkelijk 5m voor de beesten,dat is gewoon geweldig als je dan een luipaard een gazelle ziet opvreten, je hoort gewoon alle geluiden, knoken die kraken, je kan het bloed ruiken! Dat is geweldig!
  Na 5dagen zijn we doorgevlogen (1,5u) naar Kilomanjaro-Kimano,dan zit je in een ander park, dan zit je in autobusjes, dus geen jeep meer en in daar waren ze verplicht op de wegen te blijven, dat was heel jammer, plots zag je de beesten terug van ver! Dus het was beter geweest eerst naar Kilomanjaro te gaan en dan Masaï Mara, ik snap niet dat ASC het zo regelt! Nu de safari was lang, ik denk dat je na 3-4 dagen al veel gezien hebt hoor! Het ligt er natuurlijk ook aan waar je op safari gaat, in Kilamanjaro waar je op de wegen moet blijven, zal je NOOIT een luipaard zien, dus ik vind het geen aanrader! De Masaï Mara is een aanrader, zowel voor de dieren als het uitstapje naar de Masaïs, wat je niet in zo een dorp ziet, dat is geweldig, daar kan ik wel een uurtje over vertellen!

  Kortom: Je hebt verschillende mensen die voor verschillende types van vakantie kiezen! Wil je luxe, dan kan je beter naar Spanje trekken! Voor mij was ASC ook in het begin slikken, maar mijn vriend heeft de beste vakantie van zijn leven gehad daar en hij is al op veel plaatsten geweest! Een safari is iets unieks! Wil je dit doen voor minder dan 1500 euro, dan is ASC je enige optie, neem dan het back to basic gevoel erbij(weinig luxe)!Zou je toch een andere organisatie vinden die het voor dezelfde prijs doet...tja dan kan je kiezen!

  Cindy en Davy,meer dan 800 foto's getrokken!
   
 15. Toettie

  Toettie New Member

  Lid geworden:
  28 sep 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo
  Wij waren vorig jaar 2 weken met de african safari club naar Kenia. Het was een prachtige reis en alles was goed verzorgd van af het vertrek uit Dusseldorf tot de terug reis hebben wij geen klachten gehad. De kamer was netjes en het personeel heel vriendelijk het eten was goed. Wij hebben voor 2 weken met 2 personen volpension Euro 1200 betaald samen.
  Wij dachten als hollanders dat kan niet veel zijn. Maar het was fantastich Wij kijken nog regelmatig of er nog een aanbieding is met deze club dan boeken wij voor een tweede keer. En die klagers! Schaam je als je ziet dat wij als toeristen van alles te veel krijgen en de mensen daar al blij zijn met een droog stuk brood.
   
 16. b.helderweirt

  b.helderweirt New Member

  Lid geworden:
  7 nov 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  een weekje kenia met ASC aan shanzu beach gelogeerd in vasco da gama, met gratis safari, die moest betaald worden, het eten was eenzijdig en zijn gaan eten naar flamingo hotel, volgens onze mening beter.
  ongemakken: instromend water via de plafond,herhaaldelijk gemeld,geen gevolg aan gegeven door noch personeel, noch door de manager, met als gevolg kortsluiting met een enorme rookontwikkeling in onze kamer die we zelf meldde, onderhoudspersoneel had iets geroken maar nooit gereageerd, hebben zelf onze kamer geëvacueerd en een ander kamer gehad met gebreken zoals doucheknop kapot, doorspoelen van toilet werkte maar voor de helft enz. kortom te veel om op te noemen.
   
 17. K.Zittema

  K.Zittema New Member

  Lid geworden:
  5 apr 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  africa mafia club de mensen zijn prima maar de zwitser en zijn zoon die in mombassa woont zijn moderne slaven drijvers ze laten de mensen een half jaar werken en krijgen masaal onslag en een half jaar geen loon.dat is nu weer gebeurt met de mensen van flamingo hotel en palm beach hotel. hij is zelf naar zwitserland gegaan op maandag 23 maart en beloofd aan zijn mensen om geld te halen,nee om dat wat binnen komt naar zwitserland te brengen.het safari park konden demensen niet meer omdat de entree van de laatste tijt niet was betaald.Wij hebben een mooie vacantie gehad in palm beach hotel het eten was goed de mensen geweldig en goedkoop.aleen zoon eigenaar moet de bajes in,en nooit weer een cent verdienen,
   

Deel Deze Pagina