Beleef portugal! Intieme portugal manifestatie

Discussie in 'Portugal' gestart door robberto, 21 nov 2007.

 1. robberto

  robberto New Member

  Lid geworden:
  21 nov 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Belééf Portugal!

  Belééf Portugal en bezoek op zondagmiddag 25 november de Portugal manifestatie tussen 13.00 en 17.00 uur. Een middag Portugese dans, kunst, reisinformatie, live muziek, film en een foto-expositie van internationaal niveau in het Rabotheater in Hengelo. Het programma heeft het karakter van een intieme markt. In de kleine zaal van het Rabo theater treft u een gevarieerd aanbod van activiteiten.

  De hoofdact van deze middag is Quatro Ventos. Quatro Ventos is het bijzondere Portugees/Nederlandse fado-kwartet rond zanger/gitarist Emanuel Pessanha. Quatro Ventos brengt deze middag delen uit het programma ‘Vozes do Silêncio’: vernoemd naar de nieuwste cd van de groep; het zijn ontroerende, hartverwarmende en ingetogen fado's, maar ook swingende en vrolijke liederen. Emanuel Pessanha heeft met Quatro Ventos sinds 1996 een ijzersterk en succesvol fado-ensemble in handen. Hij wordt op het podium vergezeld door drie gedreven musici: Wout Pennings op klassiek sologitaar en Portugese gitaar, violiste/pianiste Aili Deiwiks en contrabassist Bob Wisselink. De Volkskrant typeert een bezoek Quatro Ventos is als een uitstapje naar Lissabon.

  Naast de live optredens van Quatro Ventos is er dans van S.Marinho, een Portugese dansgroep. Dansgroep S. Marinho verzorgt authentieke Portugese dansen met een eigentijdse moderne interpretatie.

  U kunt ook zélf actief Portugal beleven. Dit kan door deel te nemen aan een van de verschillende workshops Portugese dans, zang en gitaarspel. Enthousiasme is voldoende om hieraan deel te nemen. Wijnliefhebbers kunnen deelnemen aan proeverijen van Portugese wijn – en port van wereldklasse. Liefhebbers van film kunnen Portugal via het witte doek leren kennen. In de filmzaal wordt de Portugese klassieker ‘La Lettre’ getoond.

  Doorlopend zijn er verschillende Portugese exposities. Een aangrijpende fototentoonstelling (van de Portugese meester Rodriquez) over het leven Portugal en een gevarieerde kunstgalerie met uiteenlopende Portugese kunstwerken staan in de foyer opgesteld. Deze kunt u bekijken onder het genot van Portugese hapjes en drankjes.

  Deze middag vindt plaats op zondag 25 november, tussen 13.00 en 17.00 uur. De organisatie is in handen van Stichting Huis voor Europa Twente in samenwerking met Rabotheater Hengelo. Entree: 5 euro. Kinderen tot 13 jaar gratis. Meer informatie vindt u op www.rabotheaterhengelo.nl
   

Deel Deze Pagina