Belgische studenten zoeken gastgezin

Discussie in 'België' gestart door highschoolholland, 9 dec 2009.

 1. highschoolholland

  highschoolholland New Member

  Lid geworden:
  9 nov 2006
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste lezer,

  Wilt u graag van een nieuwe cultuur proeven, zonder Nederland te verlaten? Neem dan een High School Holland student in huis!

  Zet uw deuren open voor een buitenlandse student, die dolgraag Nederland wilt ontdekken! Als gastgezin geeft u de uitwisselingsstudent een plek in uw huis én in uw hart. Uitwisselen betekent namelijk: leren van elkaars cultuur. Zo kunt u uw eigen culturele ervaringen hier in Nederland delen met de ervaringen van uw zoon of dochter in het buitenland en zult u elkaar precies begrijpen!

  Gastouder worden is altijd een waardevolle ervaring. Misschien niet altijd even gemakkelijk, maar zeer zeker leerzaam voor ieder lid van het gezin! De student brengt een deel van zijn of haar cultuur bij u in huis en wordt onderdeel van uw familie. Dat houdt in dat hij of zij deelneemt aan het gezinsleven en studeert aan een middelbare school bij u in de buurt. Een steeds terugkerende situatie is het uitwisselen van cultuurverschillen.

  Als uw eigen kind...
  Er is een wereld van verschil tussen het bezoeken van een ander land als toerist en het wonen in een ander land als uitwisselingsstudent. Om dit verschil draait het dan ook bij een internationale uitwisseling. Daarom heeft uw eigen kind ook gekozen om het avontuur aan te gaan in het buitenland.

  Door de deelname aan het Nederlandse dagelijkse leven komen de uitwisselingsstudenten in aanraking met een nieuwe manier van leven en een andere cultuur. Er is geen betere manier om een ander land, de taal, de mensen en hun gewoontes te leren kennen dan er daadwerkelijk deel te nemen aan het leven van alledag. De jongeren die naar Nederland komen zijn in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Gewone tieners dus, zoals wellicht uw eigen kinderen. Zij melden zich aan voor een periode van vijf of tien maanden. Voor vertrek doorlopen zij eerst een selectieprocedure en hierbij worden ze zorgvuldig voorbereid op hun verblijf in Nederland. Ze zijn stuk voor stuk gemotiveerd en staan open voor cultuurverschillen.

  Kijk voor meer informatie over het High School in Holland programma verder op www.travelactive.nl . U kunt hier ervaringsverhalen lezen van gastgezinnen en hier vind u ervaringsverhalen van studenten uit het buitenland, die schrijven over hun leven in Nederland. Daarnaast kunt u hier de dossiers inkijken van de studenten die in januari 2010 naar Nederland komen om hun High School avontuur te starten in ons kikkerlandje!

  Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met de High School Holland afdeling van Travel Active op telefoonnummer 0478 - 551 900 of stuur een email naar highschoolholland@travelactive.nl

  Alvast bedankt en wie weet tot binnenkort!

  Groetjes Veronique
   

Deel Deze Pagina