Talencursus Spaans in Quetzaltenango, Guatemala

Discussie in 'Guatemala' gestart door Petra Post, 31 mrt 2009.

 1. Petra Post

  Petra Post New Member

  Lid geworden:
  31 mrt 2009
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  ¡Hola!

  Ik ben Petra, Nederlandse, en ik woon in Quetzaltenango, Guatemala. Ik werk bij CELAS Maya, één van de grootste en best georganiseerde talenscholen van Quetzaltenango. CELAS Maya staat voor Centro de Estudios Linguisticos, Antropologicos y Sociales Maya (Centrum voor studies in talen, antropologie en sociologie Maya).
  We bieden lessen in Spaans, maar ook in K´iche´(de lokale Maya-taal die buiten de stad veelvuldig gesproken wordt). De filosofie van onze school is het verbinden van talenstudies met de culturele context van Guatemala, en de persoonlijke interesses en wensen van de studenten dienen als handleiding voor de structuur van het lesgeven. We streven ernaar elke student te verbinden met een docent die dezelfde academische en persoonlijke interesses deelt.

  Onze methodologie bestaat uit 1-op-1 lessen, en het integreren in de lokale cultuur door het wonen bij een gastfamilie (indien gewenst). Onze studenten doen actief mee in het leerproces en leggen daarbij een belangrijke basis in de Spaanse taal door theorie, analyses, oefeningen en directe toepassing.

  De lessen vinden plaats in onze binnentuin, een grote patio met veel groen en zon. De school is een coloniaans gebouw, waar de studenten naast hun lessen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen studeren of deel kunnen nemen aan de vele activiteiten.
  Lessen worden in de ochtend gegeven van 8.00 tot 13.00 en in de middag van 14.00-19.00 uur, maar we kunnen elk gewenst aantal lesuren voor je in orde maken.

  Naast het lesgeven staan we bekend om ons grote activiteiten-aanbod. Er worden regelmatig excursies georganiseerd zoals vulkaanbeklimmingen, mountainbike tours, culturele trips naar dichtbijgelegen traditionele dorpen of bijvoorbeeld de lokale warmwaterbronnen hoog in de bergen.
  Kijk hiervoor op de site van onze tour operator: www.icarotours.com

  Faciliteiten die we bieden op de school zijn gratis koffie/thee tijdens de lessen, gratis gebruik van het internet van maandag t/m vrijdag in ons eigen internet café, georganiseerde excursies door onze tour operator Icaro Tours (www.icarotours.com), naschoolse activiteiten met de studenten en ook voor vrijwilligerswerk hebben we een grote variëteit aan projecten waar studenten na hun lessen eventueel hun tijd kunnen besteden op een goede manier.

  Ook bieden we op 16 mei 2009 het DELE-examen aan in onze school, vanuit het Instituto Cervantes in Spanje. De examens zijn beschikbaar voor de niveaus A1, B1, B2 en C2. Kijk op http://diplomas.cervantes.es voor meer info, of stuur een mailtje!

  Graag zouden we je verwelkomen op onze school, en voor verdere vragen of informatie over reizen in/naar Guatemala (en omstreken), staan we ook tot je beschikking! Voor direct contact met mij kun je me contacten via Wereldwijzer, of je mail sturen naar celasmaya@gmail.com.

  Graag verwijzen we je naar onze website voor meer informatie en/of online inschrijven:
  www.celasmaya.edu.gt
  celasmaya@gmail.com (Engels of Spaans)

  ¡Hasta luego!
   

Deel Deze Pagina