Telexprocedure visum?

Discussie in 'India' gestart door erikdr, 9 sep 2010.

 1. erikdr

  erikdr New Member

  Lid geworden:
  19 sep 2007
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Iemand ervaring met de 'telexprocedure' voor visum naar India?

  Geldt niet voor geboren kaaskoppen zoals ik maar wel voor mensen met NL nationaliteit die geboren zijn in een buurland van India, zoals Sandya. Ze krijgen
  a) Geen visum via de commercieele buro's (moet via Indiase Ambassade Haag)
  b) Extra checks vanuit Nederland bij de Indiase ambassade in het geboorteland

  Tot nu toe hebben we
  1] Visum-aanvraag ingediend, met de 2 pasfoto's
  2] Daarbij ook een extra formulier voor die telex-check, o.a. voormalig buurland-paspoortgegevens en naam ouders. Kost 30 euro. Het 'interview' dus.
  Wat de ambassadestaf uitlegde was dat ze nu
  3] Ons binnen ongeveer 1 week gaan bellen (we hebben nrs. doorgegeven)
  4] Vervolgens kunnen we (na fiat van ambassade) dan alsnog het paspoort gaan inleveren, 50 euro betalen, en volgende middag moet het dan klaarliggen.

  Klopt dit allemaal, vooral stappen 3) en 4) want Sandya ging alleen en haar Engels is niet al te best meer? Iemand ervaring met het proces?

  De huidige status is in ieder geval bedroevend: die ene week is alweer bijna 2 weken, en ALS je telefonisch op het spreekuur (4-5 uur) erdoorheen komt krijg je ofwel uiteindelijk de receptie die meldt dat je beter kunt langskomen voor navragen omdat 'men het toch wel te druk heeft om de telefoon op te nemen', ofwel iemand van de afdeling die meldt dat men er niets aan kan/wil doen dat de telexnavraag zo LANG duurt en dat je gewoon moet wachten tot je gebeld wordt.

  Kon je maar vroeg genoeg aanvragen voor dit soort toerist-wegjagende maatregelen, maar dat kan ook niet door die andere maatregel dat een visum 3 maanden na AFGIFTE geldig is :-(

  We horen graag ervaringen...

  Dank,

  [Sandya] & <Erik>
   

Deel Deze Pagina