Visum Egypte

Discussie in 'Egypte' gestart door Sander, 22 nov 2010.

 1. Sander

  Sander Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  27 okt 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste mensen,

  Ik lees regelmatig over hoe het zit met een visum voor Egypte. Wel of niet verplicht en wanneer het wel verplicht is wanneer is het dan verplicht.

  In eerste instantie is er altijd een geldig paspoort nodig, dit paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij vetrek uit Egypte.

  Naast een paspoort heeft Egypte ook een visumplicht. U zult bij aankomst in het land dus op het vliegveld een visum moeten kopen. De kosten hiervan liggen tussen de 12 en 15 Euro. U krijgt vervolgens een soort postzegel in uw paspoort met een stempeltje. In het vliegtuig krijgt u overigens al vaak een kaartje dat u dient in te vullen.

  Waar liggen alle misverstanden dan? Heel simpel, meestal bij de reisorganisaties die zeggen dat zij uw visum wel regelen en hier meer geld voor willen ontvangen om er zelf ook iets aan over te houden. U bent echter niet verplicht om dit te doen en kunt ook zelf in de rij gaan staan bij het visum loket.

  Het tweede misverstand ligt hem in het gratis Sinaï visum. Wanneer u in het gebied tussen Taba en Sharm el Sheikh reist is een visum niet nodig. Desondanks is het wel erg aan te raden om gewoon even een visum te halen. Mocht er iets gebeuren met u of een ander waarmee u op reis bent kunt u makkelijk het gebied uit wanneer dat nodig zonder allerlei rompslomp te krijgen m.b.t. een visum van 15 Euro.

  Het is echt heel simpel om dit ter plekke allemaal te regelen en niks om u zorgen over te maken.

  Veel plezier tijdens uw reis!
   
 2. bodonna

  bodonna New Member

  Lid geworden:
  24 jun 2008
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  dank voor de inf .
   
 3. Hans Witjes

  Hans Witjes New Member

  Lid geworden:
  14 jan 2011
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Sander..
  Ik ben blij met jou duidelijke uitleg.
  Moet a.s. 26ste Januari via CAIRO naar China vliegen. Weet jij toevallig of bij transfer op het vliegveld ook een Egypte visum nodig is ? Hoeveel pasfoto's ?

  Graag je antwoord...
   

Deel Deze Pagina